MAKARON a'la NAPOLETANA
100 g dowolnego makaronu
(użyłem fusilii al torchio)
dwa dojrzałe, sparzone i obrane ze skórki pomidory
łyżka oliwy
2 ząbki czosnku
kilka listków bazylii
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Makaron gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Składniki sosu wrzucamy do blendera - zostawiamy łyżkę natki do dekoracji. Podgrzewamy sos i chwilę go gotujemy, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy z makaronem i gotowe!
Smacznego!
Super, cudowne zdjecia...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Dziękuję
Usuńuwielbiam :)
OdpowiedzUsuńa kto nie lubi... ;)
UsuńCudownie smacznie i po włosku:)
OdpowiedzUsuńbo poza kuchnią polską, kocham też i włoską :D
UsuńJak nie mam czasu na długie gotowanie to zazwyczaj taki makaron robię sobie na obiad :)
OdpowiedzUsuńnie dość, że zdrowo i smacznie to mega, mega szybko !!!
UsuńUwielbiam tego rodzaju obiady, są pożywne i smaczne.. a na dodatek nie trzeba być mistrzem kuchni, żeby sobie taki obiadek zaserwować :) naprawdę bardzo fajny przepis ;)
OdpowiedzUsuńprosta kuchnia jest najlepsza...
Usuń