Polecany post

Tartaletki z rabarbarem i serem pleśniowym

Post nieco spóźniony ale nie ma się co tłumaczyć brakiem czasu tylko od razu zabiorę się do rzeczy. "Kocioł" to magazyn blogerów dolnośląskich, w którym znajdziecie nie tylko mnóstwo przepisów z wykorzystaniem lokalnych i sezonowych produktów (bohaterami najnowszego numeru są rabarbar i groszek). "Kocioł" to recenzje smacznych miejsc, które warto na Dolnym Śląsku odwiedzić jak również tradycyjna kuchnia dolnośląska i receptury nieco zapomniane a wciąż smaczne. "Kocioł" to również fantastyczna grupa aktywnych i pochłoniętych gotowaniem ludzi, których łączy wspólna pasja zwana blogowaniem. I wreszcie "Kocioł" to magazyn dla wszystkich, którzy tak jak my, mają apetyt na więcej i więcej...

Zapraszam do lektury najnowszego numeru:

(kliknij w okładkę by przejść do lektury magazynu)






Dla mnie "Kocioł" to miejsce, gdzie spełniły się moje kulinarne marzenia - współpraca z ludźmi o podobnych zainteresowaniach, pasjach. Gotowanie z nimi do najnowszego numeru było bardzo inspirujące i już się cieszę na dalszą współpracę. W piątym numerze "Kotła" znajdziecie trzy moje przepisy: tartaletki z rabarbarem i serem pleśniowych, kremową zupę z groszku i gruszki oraz langosze, tradycyjne węgierskie pieczywo. Zapraszam do lektury i wyczekujcie na nowy, jeszcze lepszy, szósty numer najlepszego magazynu kulinarnego! 







Komentarze

  1. A to Ci połączenie, świetne!!! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawe połączenie smaków. Przepisy z groszkiem bardzo inspirujące. Rabarbar musi do mnie jeszcze przemówić, nie przepadam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię rabarbar z kruszonką :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie :)

o mnie

...bo w kuchni wszystko się zaczęło.
Najpierw była kuchnia babcina - pachnąca chlebem, pierogami i szarlotką. To było miejsce, gdzie przy starym bielonym stole cała rodzina zachwycała się smakiem domowego rosołu z makaronem.
Potem była kuchnia mojej mamy - pełna zapachów i aromatów, począwszy od jajecznicy ze szczypiorkiem, poprzez wołowe bitki z młodą kapustą, na serniku "najlepszym na świecie" kończąc.
Teraz czas na moją kuchnię - miejsce gdzie tradycję przełamuję tym co nowe, inne i nieznane. I choć zawsze marzyłem by zostać pisarzem, to właśnie gotowanie stało się pasją mojego życia.
Inną moją pasją jest muzyka - to ona często nastraja mnie do gotowania, lubię podrygiwać w takt ulubionych piosenek podczas kuchennej krzątaniny i wymyślać nowe potrawy nucąc w myślach stare i nowe przeboje.
Tak więc chwyć za ulubioną drewnianą łyżkę i próbuj wraz ze mną smaków znanych i nieznanych - a przy okazji potańczymy :)


P.S. Teksty i zdjęcia znajdujące się na tym blogu są mojego autorstwa.

Przepisy, jeśli nie są oznaczone inaczej są moimi przepisami. Zanim zaczniesz kopiować – zapytaj!


Dziękuję.
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Durszlak.pl

WASZE ULUBIONE

Copyright © Old White Table