sobota, 16 maja 2015

Tartaletki z rabarbarem i serem pleśniowym

Post nieco spóźniony ale nie ma się co tłumaczyć brakiem czasu tylko od razu zabiorę się do rzeczy. "Kocioł" to magazyn blogerów dolnośląskich, w którym znajdziecie nie tylko mnóstwo przepisów z wykorzystaniem lokalnych i sezonowych produktów (bohaterami najnowszego numeru są rabarbar i groszek). "Kocioł" to recenzje smacznych miejsc, które warto na Dolnym Śląsku odwiedzić jak również tradycyjna kuchnia dolnośląska i receptury nieco zapomniane a wciąż smaczne. "Kocioł" to również fantastyczna grupa aktywnych i pochłoniętych gotowaniem ludzi, których łączy wspólna pasja zwana blogowaniem. I wreszcie "Kocioł" to magazyn dla wszystkich, którzy tak jak my, mają apetyt na więcej i więcej...

Zapraszam do lektury najnowszego numeru:

(kliknij w okładkę by przejść do lektury magazynu)






Dla mnie "Kocioł" to miejsce, gdzie spełniły się moje kulinarne marzenia - współpraca z ludźmi o podobnych zainteresowaniach, pasjach. Gotowanie z nimi do najnowszego numeru było bardzo inspirujące i już się cieszę na dalszą współpracę. W piątym numerze "Kotła" znajdziecie trzy moje przepisy: tartaletki z rabarbarem i serem pleśniowych, kremową zupę z groszku i gruszki oraz langosze, tradycyjne węgierskie pieczywo. Zapraszam do lektury i wyczekujcie na nowy, jeszcze lepszy, szósty numer najlepszego magazynu kulinarnego! 







3 komentarze:

  1. A to Ci połączenie, świetne!!! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawe połączenie smaków. Przepisy z groszkiem bardzo inspirujące. Rabarbar musi do mnie jeszcze przemówić, nie przepadam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię rabarbar z kruszonką :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie :)