wtorek, 22 stycznia 2013

Makaron naleśnikowy z chorizo

Nie lubię kiedy jedzenie się marnuje - a jeszcze bardziej nie lubię kiedy marnuje się coś smacznego.
Do takich sytuacji nie dopuszczam więc...





...więc zawsze znajdę sposób na wykorzystanie tego co zostało z poprzedniego posiłku!
Tym razem miałem do dyspozycji kilka naleśników - jest kilka sposobów na ich wykorzystanie, jednak najmniej popularnym a chyba najsmaczniejszym jest przygotowanie makaronu naleśnikowego!

Nie ma nic prostszego niż pokrojenie naleśników w paseczki o dowolnej grubości i podawanie ich z sosami, które spokojnie moglibyśmy podać do każdego innego makaronu...(naleśnikowe paski świetnie smakują z sosem carbonara!)




MAKARON NALEŚNIKOWY Z CHORIZO

3 naleśniki pokrojone w paski
100 g chorizo
kilka pomidorków 
papryczka chili
natka pietruszki
oliwa
sól i pieprz

Chorizo kroimy w plastry i przesmażamy. Dodajemy pomidorki i pokrojone drobno chili. Wrzucamy paski naleśnikowe i całość podgrzewamy chwilę. Wykładamy na talerz, polewamy oliwą i posypujemy natką pietruszki. Można również posypać startym serem np. pecorino.

Smacznego!


9 komentarzy:

  1. Pomysł jest przeprosty, a nigdy bym na niego nie wpadła. Patent na naleśnikowy makaron kupuję...na pniu:-)!

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomysł i jak bardzo smacznie!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. O tak, makaron naleśnikowy jest pyszny :) W tyrolskiej kuchni jest często dodawany do bulionu. A Twój pomysł bardzo fajny!

    OdpowiedzUsuń
  4. Super pomysł, muszę wykorzystać go w mojej kuchni :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo chętnie zjadłabym takie danie na obiad ;d

    OdpowiedzUsuń
  6. ale fajnie :) gdy zostaną mi naleśniki na pewno wykorzystam je w podobny sposób :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Interesujące :) Dzięki za pomysł na jutrzejszy obiad!!

    OdpowiedzUsuń
  8. takie danie chodzi już za mną od dawna! muszę je w końcu przygotować:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Podoba mi sie ten pomysł, wykorzystam na pewno :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie :)