sobota, 30 marca 2013

Placuszki z selera i ziemniaków






W przedświątecznym zabieganiu nie zapominam o czymś lekkim na obiad. 
Te placuszki to idealna propozycja na szybki i zdrowy posiłek, a do tego nie wymagają wielkiego nakładu pracy. 
Między mazurkiem a żurkiem zawsze jest pora na małego warzywnego placuszka.



Placuszki z selera i ziemniaków

mały seler
podobnej wielkości ziemniak
cebula
łyżka płatków owsianych
jajko
sól i grubo mielony pieprz

Seler i ziemniaka obieramy i ścieramy tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w piórka, dodajemy płatki owsiane i jajko. Doprawiamy wedle uznania i odstawiamy na 30 minut. Smażymy na łyżce oleju rzepakowego na złoty kolor.

Smacznego!




4 komentarze:

  1. Wyglądają cudownie ;) Wesołych Świąt!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wesołych i spokojnych świąt !!

    Pozdrawiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  3. miła odmiana od świątecznych smakołyków :)
    placuszki prezentują się wspaniale!

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam placki z ziemniaków, w połączeniu z selerem jeszcze ich nie robiłam, musze wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie :)