sobota, 6 kwietnia 2013

Fusilli Napoletana




MAKARON a'la NAPOLETANA

100 g dowolnego makaronu
(użyłem fusilii al torchio)

dwa dojrzałe, sparzone i obrane ze skórki pomidory
łyżka oliwy
2 ząbki czosnku
kilka listków bazylii
2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Makaron gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Składniki sosu wrzucamy do blendera - zostawiamy łyżkę natki do dekoracji. Podgrzewamy sos i chwilę go gotujemy, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy z makaronem i gotowe!

Smacznego!





10 komentarzy:

  1. Super, cudowne zdjecia...
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudownie smacznie i po włosku:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bo poza kuchnią polską, kocham też i włoską :D

      Usuń
  3. Jak nie mam czasu na długie gotowanie to zazwyczaj taki makaron robię sobie na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie dość, że zdrowo i smacznie to mega, mega szybko !!!

      Usuń
  4. Uwielbiam tego rodzaju obiady, są pożywne i smaczne.. a na dodatek nie trzeba być mistrzem kuchni, żeby sobie taki obiadek zaserwować :) naprawdę bardzo fajny przepis ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie :)