Dziś chciałbym podzielić się z Wami przepisem wyjątkowym.
Co w nim takiego szczególnego zapytacie?
Powstał on specjalnie do nowego numeru magazynu
SPRING PLATE.
Letni, drugi numer magazynu do poczytania i pobrania tutaj:
a w nim moje piknikowe propozycje w artykule
"Czas na piknik!"
Dla mnie ten oraz inne przepisy przygotowane do tego magazynu są jeszcze bardziej wyjątkowe.
To moja pierwsza tego rodzaju publikacja EVER !!!
Radość przy jego tworzeniu była wyjątkowym przeżyciem
i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będę miał zaszczyt coś dla Spring Plate Magazyn napisać.
KOMPOT WIŚNIOWO-ROZMARYNOWY
kilogram owoców (wiśnie, czereśnie,
jagody)
5 łyżek miodu
dwie gałązki rozmarynu
litr wody
Owoce przygotowujemy (myjemy, przebieramy,
pozbawiamy pestek) i smażymy z miodem aż zaczną się rozpadać. Zagotowujemy wodę
z rozmarynem. Owoce przecieramy przez sitko, dodajemy do wody, ponownie
zagotowujemy. Podajemy wystudzony.
Smacznego!
No, to moje uszanowanie :)))
OdpowiedzUsuńPychota :) gratuluję publikacji!
OdpowiedzUsuńCiekawe treści, ładny wygląd, ogolnie bardzo ciekawy blog. Zapraszam do mnie: smileandeyes.blogspot.com/ Może zaobserwujesz? :) mam nadzieję, że Ci się spodoba :) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń