czwartek, 18 lipca 2013

Kompot wiśniowo-rozmarynowy i nowy Spring Plate Magazyn

Dziś chciałbym podzielić się z Wami przepisem wyjątkowym.
Co w  nim takiego szczególnego zapytacie?
Powstał on specjalnie do nowego numeru magazynu SPRING PLATE.

Letni, drugi numer magazynu do poczytania i pobrania tutaj:
a w nim moje piknikowe propozycje w artykule
"Czas na piknik!"





 Dla mnie ten oraz inne przepisy przygotowane do tego magazynu są jeszcze bardziej wyjątkowe.
To moja pierwsza tego rodzaju publikacja EVER !!!
Radość przy jego tworzeniu była wyjątkowym przeżyciem 
i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będę miał zaszczyt coś dla Spring Plate Magazyn napisać.




KOMPOT WIŚNIOWO-ROZMARYNOWY

kilogram owoców (wiśnie, czereśnie, jagody)
5 łyżek miodu
dwie gałązki rozmarynu
litr wody

Owoce przygotowujemy (myjemy, przebieramy, pozbawiamy pestek) i smażymy z miodem aż zaczną się rozpadać. Zagotowujemy wodę z rozmarynem. Owoce przecieramy przez sitko, dodajemy do wody, ponownie zagotowujemy. Podajemy wystudzony.


Smacznego!


3 komentarze:

  1. No, to moje uszanowanie :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychota :) gratuluję publikacji!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawe treści, ładny wygląd, ogolnie bardzo ciekawy blog. Zapraszam do mnie: smileandeyes.blogspot.com/ Może zaobserwujesz? :) mam nadzieję, że Ci się spodoba :) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie :)