sobota, 31 sierpnia 2013

Papryka z mięsem, pomidorkami i serem gorgonzola

31 sierpnia to idealna okazja by świętować - wszak to Światowy Dzień Blogera!
A więc wszystkiego Dobrego!



wtorek, 27 sierpnia 2013

To już rok!

Mniej więcej rok temu zaczęło się moje blogowanie. Przepisem na letni torcik porzeczkowo-bezowy wkroczyłem w kolorowy i smaczny świat kulinarnej blogosfery.



wtorek, 20 sierpnia 2013

Twarożkowa tarta ze szpinakiem

Ostatnio rzadko je robiłem. Mowa o tartach warzywnych, mięsnych, wytrawnych. Kiedyś każdy piątek był świętem tarty o nowym smaku jednak bogactwo owoców sezonowych sprawiło, że porzuciłem szpinak, cebulę i pora na rzecz słodkich truskawek, malin i śliwek. Zaczynam jednak wracać do swojej tradycji piątkowego pieczenia tart o wspaniale intensywnie warzywnym smaku. Poniżej efekt jednego z ostatnich piątków :)


czwartek, 15 sierpnia 2013

Sernik Jagodowy na zimno

Sernik idealny na deser w popołudniowy, ciepły wieczór.
Spieszcie się póki jeszcze mamy jagody!



środa, 14 sierpnia 2013

Na jagody!!!


Uzbierajcie na jutro duuużo jagód! Będą nam potrzebne! 



wtorek, 13 sierpnia 2013

Zapiekanka z cukinii według Jamiego Olivera

To jeden z tych obiadów przy których się nie napracujemy a efekt zaskoczy nie tylko nas ale i wszystkich współbiesiadników. Mega szybka i prosta zapiekanka, niewiele składników, wyraziste smaki i aromaty połączone w jednym daniu w idealną całość.

Polecam!



wtorek, 6 sierpnia 2013

Zapiekanka z warzyw i sera pleśniowego

... czyli mega szybki obiad z włoskim wykończeniem.
 A to za sprawą dużej ilości świeżego tymianku i szynki parmeńskiej.